Алмазбек Атамбаєв / фото REUTERS

Силові структури Киргизстану 9 серпня арештували майно телеканалу "Апрель", який належить затриманому експрезиденту Алмазбеку Атамбаєву.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожЕкс-президента Киргизстану Атамбаєва помістили до СІЗО Держкомітету нацбезпеки

Відео дня

За словами генерального директора телеканалу Дмитра Ложникова, останні три дні ефірну трансляцію каналу вимкнули на території всієї країни. Ложников пообіцяв продовжити роботу телеканалу і після арешту його офісу. 

Прес-служба МВС Киргизстану підтвердила, що на майно телеканалу "Апрель" і компанію "Медіа-форум" за рішенням суду накладено арешт.

Телеканал, і будівля АТ "Медіа-форум" належать Алмазбекові Атамбаєву, колишньому президентові Киргизстану, якого затримали за день до того, 8 серпня.

Нагадаємо, у Киргизстані увечері 7 серпня намагалися штурмом затримати експрезидента Алмазбека Атамбаєва. Спецпризначенці провели два невдалі штурми. Колишнього главу держави затримати не вдалося, натомість - один силовик загинув і щонайменше 52 людей поранені. 

Після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників – "масові заворушення", "хуліганство", "захоплення заручників" і "убивство". Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкека, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки.

8 серпня Атамбаєва затримали, оголосили про підозру в корупції та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 26 серпня.