Гонконг / ілюстрація / REUTERS

У Гонконзі поновилися масові протести. У суботу, 17 серпня, тисячі вчителів зібралися на демонстрацію. Колона з демонстрантами пройшла до резиденції керівниці адміністрації Гонконгу Керрі Лам.

Як повідомляє DW з посиланням на AP, вчителі несли плакати з написами "Захистимо майбутнє покоління". До металевої загорожі навколо резиденції очільниці адміністрації Гонконгу мітингарі поприв'язували білі стрічки, аби продемонструвати свою підтримку вимогам учасників попередніх акцій протесту, серед яких було багато старшокласників і студентів.

Читайте такожПротести в Гонконгу: Трамп дав пораду, як завершити кризу

Відео дня

Мітингарі наполягали на тому, щоб керівництво адміністрації Гонконгу дослухалося до вимог протестувальників та припинило "насильство поліції" під час розгону демонстрацій громадян.

Після обіду люди почали збиратися на демонстрації у двох популярних туристичних районах міста. Учасники нинішніх акцій протесту мають на меті показати Пекіну та призначеним керівникам адміністрації Гонконгу, що рух протестів, котрий розпочався ще у червні цього року, і досі має широку підтримку серед населення.

Водночас в іншому районі міста відбувається проурядова демонстрація. Її учасники висловлюють підтримку діям поліції. Багато з них тримають прапори КНР.

Нагадаємо, масове обурення громадян Гонконгу спричинив розгляд парламентом поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю. Нинішні акції протесту стали наймасовішими в Гонконзі від часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році. Хвиля протестів вже спричинила значні втрати для економіки автономії, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Днями китайські військові та силовики провели навчання поблизу Гонконгу.