Новий судовий розгляд призвів до повного виправдання австралійця / News Corp Australia

Австралієць Девід Істман через «суттєву помилку правосуддя» провів 19 років у в'язниці за вбивство, яке не скоював. Через роки розглядів суд виніс рішення про несправедливе покарання. У результаті чоловіка виправдали, і він отримав компенсацію в розмірі 7 мільйонів доларів.

Про це пише Joinfo.ua.

Читайте такожУ мережі повідомили про смерть "кухаря Путіна"Зазначається, що Істман був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство, нібито вчинене ним шістьма роками раніше. Тоді був убитий Колін Вінчестер, помічник комісара Федеральної поліції Австралії.

Відео дня

Істман, який на момент вбивства працював державним службовцем, з самого початку був визнаний підозрюваним. Він нібито надсилав погрози поліції у зв'язку з розглядом раніше порушеної кримінальної справи. Після того, як Девід був заарештований, він продовжував боротися за свою невинуватість, і п'ять разів подавав на апеляцію.

Через 19 років у суді вдалося довести, що під час розслідування правоохоронні органи допустили помилку. Істман був звільнений після того, як суд виніс рішення про несправедливе покарання. Чоловіка виправдали у другому судовому процесі, і він отримав компенсацію в розмірі 7 мільйонів доларів.

74-річний Девід виступив у суді, де розповів про складну долю. Австралієць втратив можливість мати сім'ю і побудувати кар'єру через неправомірний вирок. За той час, що чоловік перебував у в'язниці, пішли з життя його мати та двоє молодших братів.

Як раніше повідомляв УНІАН, ФБР назвало наймасовішого серійного вбивцю, маніяк вбивав і малював портрети жертв.