facebook.com/yashin.ilya

Як повідомляє Радіо Свобода, Яшин впевнений, що доповідь "Путін. Війна" справить вражаючий ефект.

Борис Нємцов займався збором доказів того, що на боці сепаратистів в Україні воюють російські військові підрозділи. Він також інтерв'ював родичів солдатів, загиблих на сході України.

Після вбивства Нємцова поліція провела обшуки в його квартирі, конфіскувавши комп'ютери та інші носії інформації. При цьому, як каже Яшин, пропала частина зібраного Нємцовим архіву. Перший тиждень після загибелі Нємцова група на чолі з Яшиним відновлювала втрачені документи.

Відео дня

Відомо також про записку, написану почерком Нємцова і передану його помічниці Ользі Шоріній. У ній говориться: "Зі мною зв'язалися десантники з Іваново. 17 убитих. Десантникам не платять їхні гроші, але зараз вони бояться говорити". Судячи з усього, Нємцов написав її, побоюючись, що за ним ведеться спостереження, а розмови прослуховуються.

"Ми розуміємо, що б'ємо по хворому місцю. Наша мета - викрити брехню. Вони (влада РФ) кажуть, що в Україні немає російських військ. Ми говоримо, що є. Для Путіна завжди дуже неприємно бути спійманим на брехні",- зазначає політик.

За словами Яшина, його команді вдалося зв'язатися з тими, хто спілкувався з Нємцовим, проте ці люди категорично відмовилися публічно підтвердити повідомлену ними інформацію, яка була "дуже важливою і специфічною".

Читайте такожСоратник Нємцова: Доповідь "Путін. Війна" про Україну стане для росіян одкровенням

Вбивство Нємцова змусило тих, з ким він спілкувався, бути ще обережнішими, зазначає Яшин.

Місце презентації доповіді "Путін. Війна" - штаб-квартира партії РПР-ПАРНАС, співголовою якої був Борис Нємцов.

Велика частина інформації в цьому документі зібрана з відкритих джерел, як і у восьми попередніх доповідях Нємцова - про корупцію у владі та про підготовку Олімпійських ігор у Сочі.

Напередодні презентації доповіді Яшин повідомив, що багато друкарень відмовилися її друкувати під тиском влади.

Перший тираж доповіді становить 3 тисячі примірників, також документ буде розміщено в інтернеті.

За словами Яшина, планується розпочати збір коштів на публікацію додаткового тиражу, "хоча практика показує, що поширення таких матеріалів стикається з дуже серйозними труднощами".