Фото REUTERS

Українцю-капітану круїзного лайнера Viking Sigyn, який у травні в Угорщині на річці Дунай допустив зіткнення з прогулянковим катером, загрожує до 11 років ув'язнення.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожАварія на Дунаї: суд в Угорщині випустив під заставу арештованого українського капітанаПрокурори заявили, що неправомірні дії капітана призвели до масових жертв. На борту човна «Русалка» перебували 35 осіб, внаслідок аварії 27 з них загинули. Серед загиблих було 25 туристів з Південної Кореї. Також загинув капітан «Русалки» та член екіпажу. Ще один корейський турист досі вважається зниклим безвісти.

Відео дня

Reuters зазначає, що це було найстрашніша катастрофа на Дунаї за останні понад 50 років.

Як стверджують прокурори, капітан круїзного лайнера Viking Sigyn на декілька хвилин відволікся від штурвала, не витримав достатньої відстані від іншого судна та не надіслав необхідні для обгону радіо- та звукові сигнали.

Також прокурори заявили, що, у разі доведення провини капітана, йому загрожує ув'язнення на строк від 2 до 11 років.

Поліція ідентифікувала, що капітаном Viking Sigyn був 64-річний українець Юрій С. з Одеси.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 травня в Будапешті на річці Дунай сталося зіткнення прогулянкового катера з круїзним лайнером Viking Sigyn. Внаслідок аварії катер перекинувся і затонув.

30 травня угорська поліція затримала капітана круїзного лайнера, 64-річного українця, а 1 червня суд його заарештував. Пізніше українця звільнили під заставу у 53 тисяч доларів.