REUTERS

Перше судове засідання у справі про збитий літак рейсу MH17 Malaysia Airlines у Гаазі заплановано на 9 березня 2020 рік.

Про це повідомляє NL Times.

Зазначається, що будівлю суду на час слухань посилено охоронятимуть, а засідання транслюватимуться онлайн. Заради розгляду цієї справи Нідерланди навіть змінили законодавство – тепер частина слухань проходитиме англійською.

Відео дня

Читайте такожУ Москві побили відомого розслідувача трагедії МН17 (фото)

Зала суду вміщатиме півтисячі журналістів, а самі засідання відбуватимуться протягом 25 тижнів: 9-13 березня, 23-27 березня, 8 червня – 3 липня і 31 серпня-13 листопада. Суд також розглядатиме справу у 2021 році – з 1 лютого по 26 березня.

Потерпілим буде надана можливість виступити в одному з зал суду. Однак незрозуміло, чи буде хтось з обвинувачених присутній на засіданнях.  

Керуватимуть справою троє суддів Окружного суду Гааги.  

Як повідомляв УНІАН, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Група JIT (Joint Investigation Team), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євросоюзу, дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 збила ракета серії 9M38, яка була запущена з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем бойовиків.

Влітку 2018 року уряд Нідерландів зняв з України відповідальність за катастрофу MH17.