Повідомляється, що зґвалтуванням піддавалися як клієнти компанії, так і водії / фото УНІАН

Сервіс замовлення таксі Uber опублікував 84-сторінковий звіт про безпеку, де проаналізував різні інциденти, які відбувалися з клієнтами та водіями компанії в США у 2017-2018 роках.

Про це пише Meduza.

Читайте такожUber зробить телефони водіїв та пасажирів анонімнимиЗазначається, що за два роки компанія отримала 5981 повідомлення про сексуальні домагання (в середньому вісім повідомлень на день). Серед них – 464 заяви про зґвалтування і 587 заяв про спробу зґвалтування. У звіті Uber сказано, що зґвалтування відбувалися в одному випадку з п'яти мільйонів поїздок, а спроби зґвалтування в одному випадку з чотирьох мільйонів поїздок.

Відео дня

У дослідженні Uber зазначається, що зґвалтуванням піддавалися як клієнти компанії, так і водії. Приблизно в 92% випадків жертвами були клієнти або ті, хто з ними їхали, а приблизно в 7% випадків – водії. Найчастіше жертвами ставали жінки (89%), ще близько 8% – чоловіки, а менш як 1% були «визначено як гендерні меншини», – сказано у звіті.

Найчастіше (три тисячі випадків) Uber отримував повідомлення про дотики до рота, грудей, сідниць або геніталій. Також були повідомлення про спроби поцілувати, лизнути або вкусити перераховані частини тіла (766 випадків). Ще приблизно в 1164 випадках мова йшла про інші частини тіла – наприклад, руки або ноги.

Всього за 2017-2018 рік водії Uber вчинили 2,3 мільярда поїздок у США. В результаті дорожніх аварій загинуло 107 осіб. Ще 17 осіб померли через напади.

У компанії підкреслили, що понад 99,9% усіх поїздок закінчилися благополучно.

Раніше УНІАН повідомляв, що Uber не продовжили ліцензію в Лондоні. У Транспортному управлінні вважають, що таксі служби не забезпечують належної безпеки пасажирам.