Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп виступив із різкими звинуваченнями на адресу спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

Говорячи про процедуру імпічменту, Трамп заявив у листі, що Пелосі "порушила присягу" і "вірність конституції", а також "оголосила війну американській демократії", передає dw.com.

На думку Трампа, Пелосі намагається "скасувати вибори 2016 року" та "вкрасти вибори 2020 року".

Відео дня

Трамп назвав процес імпічменту, ініційований демократами, "не більше ніж незаконною партизанською спробою перевороту", за що, на думку президента США, Пелосі і її колеги по партії "будуть покарані" на виборах в листопаді 2020 року.

Читайте такожІмпічмент Трампа: у Палаті представників опублікували юридичне обґрунтування звинувачень

"Через цю несправедливість наша партія (Республіканська, - ред.) згуртувалася як ніколи", - написав Трамп, додавши, що Пелосі вважає демократію "своїм ворогом".

Гнів Трампа, крім іншого, викликало те, що йому було відмовлено в можливості брати участь у допиті свідків на слуханнях в Палаті представників.

Раніше комітет з регламенту Палати представників визначив порядок голосування про те, чи варто оголошувати імпічмент президенту США Дональду Трампу. Очікується, що на початку слухань два члени комітету з юридичних справ, Джеймі Раскін і Дуг Коллінс, дадуть свідчення комітету з регламенту. Потім комітет встановить керівні принципи для голосування в палаті представників США. Голосування пройде в повному складі в середу або в четвер.

Трампа звинувачують у зловживанні владою і в перешкоджанні розслідуванню. Сам американський президент відкидає всі звинувачення.