Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп наголошує, що США негайно запровадять нові економічні санкції проти Ірану.

Про це Трамп сказав на брифінгу у Вашингтоні, який транслювався на сайті Білого дому.

Президент США наголосив, що іранського генерала і главу спецпідрозділу "Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Ірану Касема Сулеймані треба було ліквідувати вже давно.

Відео дня

"Завдяки усуненню Сулеймані ми надсилаємо потужний сигнал терористам: якщо ви цінуєте ваше власне життя, ви не погрожуватиме життям наших громадян. Оскільки ми продовжуємо оцінювати варіанти у відповідь на іранську агресію, Сполучені Штати негайно запровадять додаткові каральні економічні санкції щодо іранського режиму", - наголосив Трамп.

Він додав, що ці потужні санкції залишатимуться чинними до того часу, поки Іран не змінить свою поведінку.

Читайте також"Все добре": Трамп прокоментував атаку Ірану

Як повідомляв УНІАН, у ніч проти 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою Трампа ракетним ударом вбили Сулеймані. Згодом Трамп звинуватив іранського генерала у причетності до загибелі тисяч американців і в планах вбивства ще багатьох громадян США.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф назвав вбивство іранського генерала "терористичним актом".

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозної помстою" за вбивство Сулеймані.

5 січня парламент Іраку проголосував за виведення американських військ з території країни.

6 січня на екстреному засіданні представники держав-членів НАТО вирішили призупинити діяльність своєї місії в Іраку.

НАТО займається підготовкою сил безпеки в Іраку з початку 2017 року. Іракські солдати проходять спеціальну підготовку зі знешкодження вибухових пристроїв, технічного обслуговування і надання медичної допомоги. Північноатлантичний альянс також консультує Міністерство оборони Іраку й інші органи безпеки.