REUTERS

Президент Росії Володимир Путін вніс проект закону про внесення поправок до Конституції РФ на розгляд Держдуми.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кремля.

«Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми РФ проект закону про внесення поправок до Конституції РФ. Представниками президента Росії під час розгляду згаданого законопроекту в Державній думі будуть співголови конституційної комісії Клішас, Крашенінніков і Хабрієва», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Путін оголосив щорічне послання до Федеральних зборів, у якому запропонував внести зміни до Конституції РФ.

Читайте такожПризначено нового прем'єр-міністра Росії

Він запропонував закріпити в Конституції статус і роль Державної ради; затвердити пріоритет Конституції РФ над міжнародними договорами; посилити взаємодію між державними та муніципальними органами влади; дати право Держдумі утверджувати прем'єр-міністра, а також за його поданням всіх його заступників і федеральних міністрів.

Крім того, президент РФ запропонував внести поправку про обов'язкове дотримання критеріїв (громадянство і термін проживання) членами уряду, парламенту і керівниками суб'єктів федерації та про посилення вимог до президента (терміни на посаді).

За його словами, за зміни в Конституцію буде запропоновано проголосувати громадянам Росії. У 2024 році у Путіна закінчуються президентські повноваження, і згідно з Конституцією РФ він не може більше балотуватися на пост глави Російської держави.