Нью-Йорк \ REUTERS

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо підписав указ про закриття всіх державних шкіл в місті через поширення коронавірусу.

Читайте такожВиробник товарів класу люкс почав випускати антисептики

Заняття скасовуються з понеділка і не будуть проводитися як мінімум до 20 квітня. Крім того, мер має намір вже сьогодні підписати указ, який закриє всі нічні клуби, кінотеатри та концертні зали. Закриваються для відвідування і всі бари і ресторани міста - їм дозволено працювати тільки на видачу замовлень з собою і на доставку, передає kommersant повідомляє The Wall Street Journal.

Відео дня

Нью-Йорк володіє найширшою мережею державних шкіл в країні. В місцевих школах навчаються близько 1,1 млн дітей. Під час прес-конференції в неділю ввечері де Блазіо сказав, що він був змушений піти на ці заходи, щоб зупинити поширення коронавірусу. У місті зафіксовано вже 329 випадків захворювання COVID-19, п'ятеро людей померло через хвороби.

«Я усвідомлюю, яка ціна закриття наших шкіл, я розумію всі негативні наслідки цього рішення, воно було дуже важким для мене. Для багатьох сімей настають непрості часи», - заявив мер Нью-Йорка, зазначивши, що для багатьох незаможних сімей школи залишаються джерелом безкоштовного харчування для дитини. У найближчий тиждень всі нужденні родини зможуть приходити до школи і отримувати набір харчування для дитини, але ця практика триватиме лише до п'ятниці, 20 березня.

Минулої п'ятниці мер Нью-Йорка ввів режим надзвичайної ситуації в місті, а раніше губернатор штату Ендрю Куомо заборонив проведення всіх заходів, де збираються понад 500 осіб.