Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до нації у зв'язку з поширенням коронавірусу в країні, Європі та світі.

З часів Другої світової війни Німеччина не стикалася з подібними викликами, де багато що залежить від єдності і солідарності в суспільстві, заявила глава німецького уряду, передає Deutsche Welle.

Вона зазначила, що в Німеччині роблять все можливе, щоб пом'якшити економічні наслідки від спалаху цієї хвороби. Меркель також назвала пріоритетом збереження робочих місць під час поширення захворювання.

Відео дня

Читайте такожМеркель: у Німеччині до 70% населення можуть заразитися коронавірусом

Меркель також заявила, що вжиті заходи, які обмежують суспільне життя в країні, необхідні для того, щоб уповільнити поширення вірусу і тим самим виграти час для розробки вакцини і насамперед для лікування хворих. Вона додала, що Німеччина раніше не стикалася з подібними обмеженнями і подальша ситуація буде залежати від дисципліни кожної людини.

"У Німеччині існує чудова система охорони здоров'я, можливо, одна з кращих у світі. Я дякую медиків і персонал лікарень, які стоять на передовій у боротьбі з небезпечним збудником", - сказала Меркель.

Канцлер також підкреслила, що вакцини проти коронавіруса поки немає, проте над цим працюють вчені по всьому світу. За її словами, влада постійно ведуть консультації з Інститутом імені Роберта Коха та іншими профільними фахівцями.