kp.ru

"Чи втратили ми Україну назавжди? Думаю, що, звичайно ж, ні", - заявила вона в інтерв'ю Комсомольской правде. "Все-таки те, що нас пов'язує, сильніше того, що нас роз'єднує", - зазначила голова ради федерації.

Матвієнко впевнена, що Україну і Росію пов'язують спільна історія, культура, віра, людські, родинні зв'язки", а українці "ще не усвідомили до кінця, що Україна стала розмінною монетою у вирішенні геополітичних інтересів кількох держав".

Голова Ради Федерації підкреслила, що в Росії "критика київської влади, їх дій не супроводжується ворожим ставленням до українського народу. Немає нагнітання антиукраїнських настроїв".

Відео дня

Читайте такожРосія враховуватиме позицію Греції та Угорщини під час підготовки контрсанкций

На думку Матвієнко, в Україні при зовнішній підтримці спровокували "русофобські настрої".

Також російський політик переконана, що люди в Україні вже відчувають себе "обдуреними". За її словами, "люди на майдані пов'язували свої «евроочікування» з тим, що їм завтра відкриють кордони, пенсії, зарплати будуть як в Європі".

Замість цього, як стверджує керівник Радфеду, дії української влади стали причиною катастрофічної ситуації в економіці.

Читайте такожУ Москві проходить акція проти російського вторгнення в Україну (фото)

Також, Матвієнко поскаржилася на відсутність російських політиків на українських телеканалах, які могли б представляти сторону РФ. "Подивіться наші ток-шоу політичні. Ми даємо можливість представникам України виступати, сперечатися. Хоч на одному українському каналі хоч один російський політик за цей час був?", - заявляє Матвієнко.

Як повідомляв УНІАН, у Раді Федерації РФ вважають, що події у Вірменії схожі на український Майдан, але спровоковані російським бізнесом.