Умер король Таиланда / REUTERS

На острові Самуй поліцейські в супроводі натовпу відвели жінку до відділку і примусили її віддавати поклони і молитися перед портретом покійного монарха, повідомляє DW з посиланням на AP.

Поліцейським довелося стримувати натовп, утримуючи її від розправи. Жінку звинувачують у написанні неповажних коментарів в інтернеті. Поліція пообіцяла "докласти всі зусилля для розслідування справи".

Читайте такожУ М'янмі золотий валун, який порушує закони гравітації, утримує волосся Будди

Відео дня

Люди, які продовжують носити кольоровий одяг, а не темну або світлу, яка вважається підходящою для жалоби, отримують погрози в соціальних мережах. Представник уряду змушений був звернутися до товариства з зауваженням, що не всі громадяни Таїланду можуть дозволити собі належний до трауру одяг і закликав до толерантності.

Траур королем, який правив Таїландом 70 років, буде тривати не менше року. Лише після завершення траурних церемоній можливою стане коронування нового короля. Найбільш ймовірним спадкоємцем престолу є кронпринц Маха Вачиралонгкорн. Обов'язки короля нині виконує регент, 96-річний генерал Прем Тінсуланонд.