РФ запланувала масштабну утилізацію озброєння / sprotyv.info

Міноборони РФ оприлюднило дані про плани та обсяги утилізації озброєння. Ці дані містяться у пояснювальній записці до проекту поправок до указу президента РФ "Про зміну порядку реалізації вивільняється військового майна, акціонування і приватизації підприємств військової торгівлі". 

У тексті зазначається, що утилізація озброєння має відбутися до кінця 2020 року. Так, має бути утилізовано 9,9 тис. од. бронетанкової техніки, 21,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння, близько 7 млн од. стрілецької зброї, понад 150 млн од. боєприпасів, 140 тис. ракет загальновійськового призначення, майже 2 тис. літаків і вертольотів та інших видів озброєння.

Читайте такожУ Росії сталася пожежа на пороховому заводі (фото, відео)

Відео дня

"Тривалі терміни перебування списаної військової техніки на паркових та складських територіях вимагають додаткових фінансових витрат, пов'язаних з її охороною, створюють передумови до розкрадань", - зазначено у документі.

Раніше в "Інформаційному спротиві" повідомляли, що в Кремлі знайшли спосіб, як "списати" тисячі одиниць техніки і мільйони боєприпасів, відправлених на Донбас: Міноборони запланувало надмасштабну утилізацію озброєння.