REUTERS

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США почало перевірку щодо зятя президента США Дональда Трампа, його старшого радника Джареда Кушнера у справі про можливі зв'язки оточення американського лідера з Росією.

Про це повідомляє телеканал NBC News з посиланням на джерела, передає РБК.

Читайте такожЕкс-радник Трампа готовий свідчити про вплив Росії на вибори у США в обмін на імунітет від переслідувань - ЗМІ

Відео дня

За словами чиновників, які розмовляли з журналістами телеканалу, Кушнер володіє «значною інформацією», що має відношення до розслідування. Співрозмовники підкреслили, що перевірка щодо зятя Трампа не означає, що правоохоронні органи підозрюють його в чомусь і мають намір винести обвинувачення.

Телеканал зазначає, що поки невідомо, чи отримав Кушнер відповідні запити від федеральних слідчих, а також що саме могло зацікавити правоохоронців.

Washington Post, в свою чергу, з посиланням на власні джерела вказує, що інтерес ФБР привернула «серія зустрічей», яку Кушнер провів з банкіром, головою «Зовнішекономбанку» Сергієм Горьковым і російським послом Сергієм Кисляком.

Ім'я Джареда Кушнера неодноразово з'являлося в американських ЗМІ в контексті зв'язків нової адміністрації Білого дому з Росією і втручання Москви у президентські вибори в 2016 році.