Ілюстрація REUTERS

Російська компанія «Лабораторія Касперського», яка займається кібернетичною безпекою подала позов до суду на адміністрацію Президента США Дональда трампа.

Причиною стала заборона Трампом програмного забеспечення компанії в урядових та військових установах США, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожПідозрювана в шпигунстві "Лабораторія Касперського" передрекла світу появу 90 мільйонів вірусів за рік

Відео дня

Таке розпорядження з’явилося через підозру компанії у співпраці з російськими спецслужбами. Проте компанія неодноразово заперечувала свої зв’язки з будь-яким урядом і звинувачення у кібер-шпигунстві.

Як зазначає видання, засновник компанії Евген Касперський звернувся з відкритим листом до Міністерства внутрішньої безпеки США, в якому зазначив, що таке рішення завдало шкоди репутації "Лабораторії Касперського", а заборона «ґрунтується на непідтверджених повідомленнях у ЗМІ, чутках і безпідставних звинуваченнях на адресу компанії».

Компанія подала позов до суду з проханням скасувати заборону та стверджує що програмне забезпечення фірми не несе ніякої шкоди урядовим установам США.

Нагадаємо, у жовтні у ЗМІ почала поширюватися інформація про те, що Ізраїльські розвідники виявили використання хакерами російського уряду антивірусного програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" для викрадення даних.