Газова координаційна група ЄС обговорила готовність до можливого припинення поставок газу.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили у прес-службі Єврокомісії.

Згідно з повідомленням, Комісія на сьогоднішньому засіданні наголосила на потребі мати заповнені сховища газу та знайти потрібні регіональні рішення на випадок припинення його поставок.

Відео дня

Таке обговорення було викликано непевною ситуацією в Україні із заповненням підземних сховищ газу, зазначається у повідомленні прес-служби Єврокомісії. «В світлі невизначеної ситуації з наявністю газу в підземних газових сховищах України, Комісія зокрема рекомендує державам – членам ЄС якнайкраще підготуватися до майбутнього зимового періоду і, заповнювати їхні газові сховища з будь-яких доступних джерел», - йдеться в інформації газової координаційної групи ЄС.

На засіданні Газової координаційної групи наголошувалося на необхідності посилення регіональної співпраці з метою зменшення ризиків. Крім того, на засіданні групи було схвалено рішення про проведення спеціальних навчань персоналу на випадок припинення постачання російського газу до ЄС через Україну.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок газової кризи між Україною та Росією в січні цього року, країни ЄС не отримували російський газ протягом двох тижнів. В результаті перед країнами ЄС постало завдання побудувати систему, яка давала б можливість забезпечувати безперебійні поставки газу, незважаючи на можливі проблеми між Росією та Україною.