Кіпр підтримує ухвалення Плану дій щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав ЄС.

Про це сказав президент Палати представників (парламенту) Республіки Кіпр Маріос КАРОЯН сьогодні у Києві під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином ГРИЩЕНКОМ у контексті підготовки до проведення Саміту Україна-ЄС у Брюсселі 22 листопада.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, також у ході зустрічі було обговорено широке коло питань українсько-кіпрських двосторонніх відносин та проблематику співпраці між двома країнами у сфері європейської інтеграції. Зокрема, спікер кіпрського парламенту висловився за поглиблення політичного діалогу та активізацію міжпарламентських зв’язків з Україною.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна і Євросоюз розпочали безвізовий діалог наприкінці 2008 року. У травні цього року сторони домовилися про надання Україні плану дій зі скасування візового режиму.

Цей план дій із запровадження безвізового режиму з країнами Європейського Союзу планується підписати на саміті Україна-ЄС 22 листопада в Брюсселі.