Біля будівлі парламенту Греції в Афінах почалися зіткнення поліції з багатотисячним натовпом маніфестантів, які зібралися біля стін парламенту, щоб висловити протест проти нових заходів жорсткої економії, які передбачає другий пакет кредитної підтримки Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду на €130 млрд, повідомляє Reuters.

Натовп закидає камінням і пляшками із запальною сумішшю будівлю парламенту, а також співробітників правопорядку. У відповідь, грецька поліція почала використовувати проти демонстрантів сльозогінний газ і шумові гранати.

Поліція змогла відтіснити натовп від парламенту, проте невеликі угрупування людей продовжують спроби пробратися на територію парламенту.

Відео дня

Це демонстрація виявилася найчисленнішою за останні місяці протестів громадян Греції.

Зараз в грецькому парламенті проходить нарада, за підсумками якої буде вирішена доля про ухвалення законопроекту, за яким країна має одержати $130 млрд від Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду.

Для виплати всіх боргів, за планами Євросоюзу, Греція повинна скоротити свій бюджет завдяки зниженню рівня мінімальної оплати праці на 20%, скороченню 15 тисяч працівників у держсекторі, а також зменшенню пенсій.

Газета.ру