На цій схемі проект Nabucco починається в Казахстані...

Під час переговорів з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим, Траян Бесеску підкреслив, що Румунія надає зміцненню і розвитку Південного енергокоридору високу важливість і тому вважає, що газопровід Nabucco - стратегічний фактор у цьому процесі.

Він висловив розуміння того, що Туркменістану, при всій його готовність стати постачальником енергоресурсів для європейського ринку, потрібні гарантії і надійність в тому, що стосується обсягів газових поставок.

"Ми, звичайно, хотіли б розвивати партнерство в реалізації проектів постачання енергоносіїв в європейському напрямку. Ми з цього питання сьогодні з вами провели переговори і вважаємо, що його треба реалізувати, реально втілити в життя", - сказав президент Гурбангули Бердимухамедов.

Відео дня

За підсумками переговорів президенти Румунії та Туркменістану підписали план дій щодо реалізації спільної заяви глав двох держав від 22 липня 2009 року.

На цю тему: Росія хоче статус для "Південного потоку"


Також сторони підписали план дій між зовнішньополітичними відомствами двох країн на період 2013-2014 роки, меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в галузі транспорту, а також меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в галузі обміну фінансовою інформацією, пов'язаною з легалізацією злочинних доходів і фінансуванням тероризму.

Румунія - один із співзасновників проекту газопроводу Nabucco, покликаного доставляти природний газ із Прикаспійського регіону в Європу в обхід Росії.