Коморовський відвідає Латвію на запрошення глави цієї держави

Про це УНІАН повідомила прес-служба глави Польської держави, відзначивши, що візит триватиме до завтра, 24 листопада.

Б.Коморовський відвідає Латвію на запрошення глави цієї держави.

"Темою розмов з латвійськими політиками мають бути європейські питання, співпраця в енергетичній сфері, в тому числі, транспортування газу, а також питання безпеки. Розмови будуть стосуватися теж "Східного партнерства", в тому числі, ситуації в Грузії, Білорусії та в Україні", - відзначила прес -служба.

Відео дня

На тему: Коморовський каже, що Україна уже «дозріває до співпраці із Заходом»

Як повідомляв УНІАН, Президент Польщі належить до числа політиків з держав Європейського Союзу, котрі найпозитивніше оцінюють результати парламентських виборів в Україні наприкінці жовтня цього року, котрі мали стати тестом на дотримання українською владою демократичних стандартів.

Раніше Б.Коморовський заявив, що результати виборів підтвердили "перемогу проєвропейських настроїв" в Україні та закликав ЄС відкрити дорогу для підписання парафованого навесні цього року договору про асоціацію з українцями.

Водночас канцлер однієї із найбільш впливових в ЄС держав Німеччини Ангела Меркель критично оцінила вибори та ситуацію в Україні, заявивши, що на сьогодні немає умов для підписання цього документа, котрий мав би наблизити євроінтеграцію українців.