Сайт заблоковано білоруським провайдером-монополістом

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це повідомив відповідальний секретар БХД Денис Садовський.

«Сайт заблоковано «Білтелекомом», наші технічні фахівці це з'ясовували. Доступ закрито саме для білоруських користувачів, а на ці дії у «Білтелекому» монополія. Так само сайт блокувався в день парламентських виборів минулого року. Але зайти на сайт можна з-за кордону або через проксі-сервери», - зазначив Д.Садовський.

На його думку, блокування сайту пов'язане з акцією «Хвиля солідарності» на підтримку політв'язнів, яка проходить у форматі щоденного марафону в різних містах Білорусі з 13 лютого.

Відео дня

«Очевидно, акція дуже нервує білоруські спецслужби. Проте, блокування сайту ніяк не вплине на діяльність БХД і «Хвилю солідарності», - підкреслив Д.Садовський.

Як повідомляв УНІАН, оргкомітет зі створення партії БХД проводить акцію «Хвиля солідарності» на підтримку політв'язнів у форматі щоденного марафону в різних містах Білорусі в лютому-березні цього року.

Активісти поширюють листівки й плакати з інформацією про політв'язнів по поштових скриньках і розклеюють на стендах, роздають листівки із закликом підписати їх і переслати політв'язням. Вони також вивішують розтяжки із закликом до звільнення політв'язнів.

У Білорусі в місцях позбавлення волі залишаються 11 людей, яких правозахисники вважають політв'язнями. Серед них – екс-кандидат у президенти Білорусі Микола Статкевич, віце-президент Міжнародної федерації прав людини Алесь Бєляцький, лідер міжнародної організації «Молодий фронт» (Чехія) Дмитро Дашкевич.