Китайцы возведут самый большой вантовый мост в мире / REUTERS

У Східному Китаї почалося будівництво найбільшого вантового мосту в світі. Як повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на газету Shanghai Daily, його довжина складе понад 11 кілометрів.

Транспортна споруда стане частиною споруджуваної залізничної та автомобільної магістралей, що з'єднують Шанхай з містом Наньтун в сусідній провінції Цзянсу. Необхідність його побудови обумовлена проходженням маршруту через річку Янцзи, ширина якої на цій ділянці досягає 5 кілометрів. Міст матиме чотири залізничні колії та шість автомобільних смуг. Будівництво планується завершити в 2017 році.

Читайте такожУкраїна і Росія почнуть будівництво транспортного переходу через Керченську протоку

Відео дня

За даними місцевих властей, витрати на спорудження мосту складуть 14,2 млрд юанів (2,3 млрд доларів). Очікується, що створення нової транспортної магістралі дозволить оптимізувати логістичні та пасажирські потоки в Східному Китаї, відіграє важливу роль в регіональній і світовій торгівлі.

Нагадаємо, в минулому році Китай ввів в експлуатацію найдовший у світі многоопорный вантовий міст, довжина якого склала 10,1 км. Міст перетинає затока Ханьчжоу на південь від Шанхаю і є важливою частиною автомобільної траси.