Израиль запустил разведовательный спутник / segodnya.co.il

Ізраїльські військові в середу відправили в космос черговий розвідувальний супутник «Офек-10», пише видання Jerusalem Post з посиланням на міністерство оборони країни, передає РИА Новости.

«Офек-10» є останньою моделлю серії супутників «Офек», які розробляє корпорація Israel Aircraft Industries. Як і попередні супутники цієї серії, «Офек-10» був запущений з військово-повітряної бази «Пальмахим», на південь від Тель-Авіва, з допомогою ракети-носія «Шавіт». Супутник вийшов на задану орбіту незабаром після запуску. Тепер йому належить пройти серію тестів для перевірки функціонування ключових систем.

Читайте такожВ Ізраїлі прийняли закон «Про стабільність влади»

Відео дня

Місцеві ЗМІ стверджують, що основне призначення супутника - стеження за Іраном, чию ядерну програму в Ізраїлі вважають головною загрозою своїй безпеці. Як наголошується в повідомленні міністерства оборони, супутник оснащено сучасним устаткуванням, що дозволяє здійснювати фотозйомку у будь-який час доби і при будь-яких погодних умовах.

Останній запуск супутника серії «Офек», що на івриті означає «горизонт», що відбувся у 2010 році. Як зазначає видання Arutz Sheva, після запуску «Офек-10» ізраїльське угруповання розвідувальних супутників налічує шість апаратів.