abkhaziagov.org

Президент Абхазії Олександр Анкваб у зверненні до народу заявив, що подає у відставку.

Як передають РИА Новости, він пояснив, що це рішення було прийнято після численних консультацій з представниками громадськості, виборцями і соратниками.

«В цілях збереження стабільності в країні, згідно зі статтею 65 Конституції Республіки Абхазія, я подаю у відставку з посади президента Республіки Абхазія», - заявив Анкваб.

Відео дня

Читайте такожЛідер абхазької опозиції назвав головну вимогу до влади

Він зазначив, що найголовніше для нього - не допустити кровопролиття.

"Закликаю всіх до спокою, збереження громадянського миру, проведення нових виборів в нормальній обстановці", - додав Анкваб.

Як повідомляв УНІАН, парламент Абхазії 29 травня оголосив вотум недовіри прем'єру Леоніду Лакербаю, а президенту Анквабу запропонував добровільно скласти повноваження. Парламент 31 травня проголосував за проведення позачергових президентських виборів 24 серпня цього року і поклав обов'язки президента республіки на спікера Народного зібрання Валерія Бганбу.

Читайте такожПарламент Абхазії призначив дострокові вибори президента на 24 серпня

Анкваб став президентом 28 серпня 2011 року після смерті попереднього глави держави Багапша.

Мітинги та акції протесту в Абхазії регулярно проходять ось уже рік. Спочатку люди зібралися, коли Анкваб вимагав від операторів стільникового зв'язку підвищити ціни на послуги. Потім люди протестували проти підвищення цін на електроенергію і проти передачі всіх енергомереж в приватні руки.

Дуже багато звинувачень у корупції. Анквабу ставлять в провину, що він підписав таємні угоди з двома нафтовими компаніями на розробку нафтових родовищ у Чорному морі.