Чоловік намагався пронести до парламенту голову дитини / Фото ua.depositphotos.com

В Уганді затримали 22-річного Джозефа Нувашабу, який намагався зайти до будівлі парламенту країни з відрубаною головою дитини у пакеті.

Дії чоловіка розслідує департамент кримінальних розслідувань поліції Уганди, повідомляє BBC.

Голова належить дитині віком від п’яти до восьми років. Як повідомили BBC джерела в департаменті, напередодні в одному з міст повідомили про зникнення дитини.

Відео дня

Читайте такожЖорстоке вбивство дівчинки на Харківщині: матір-вбивцю взяли під варту на два місяці

Поки незрозуміло, що саме Нувашаба хотів зробити з пакунком, чому він із ним направлявся до парламенту і як до нього потрапила відрубана голова.

Група «Парламентський контроль Уганди», яка відстежує діяльність законодавчого органу, заявила, що 22-річний чоловік ніс голову дитини спікерці парламенту Ребецці Кадазі. Її офіс відмовився від коментарів у відповідь на запит Associated Press.

У 1990-х і на початку 2000-х років в Уганді були поширеними викрадення та вбивства дітей, зазначає видання. Частини тіл використовували для магічних ритуалів. Вважалося, що закопана голова дитини у фундаменті будівлі, обов'язково принесе успіх бізнесу. 

Попри те, що Уганда підписала Африканську хартію прав людини та народів, яка забороняє жертвоприношення дітей із ритуальною метою, ця практика трапляється й нині. 

Читайте схожі новини на тему