Трамп розкритикував винищувачі F - 35 / фото REUTERS

Екс-президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розкритикував ВПС США і компанію Lockheed Martin після того, як у Південній Кароліні розбився новітній винищувач F-35.

"Я неодноразово говорив ВВС і Lockheed Martin, що винищувач F-35, по суті, дефектний, тому що у нього тільки один двигун", - написав колишній президент у своїй соціальній мережі Truth Social, передає Newsweek.

За його словами, він висловлювався за те, щоб у винищувачів F-35 було два двигуни:

Відео дня

"Мені сказали, що двигун настільки хороший і надійний, що він ніколи не зламається. Я сказав, що це неможливо, все рано чи пізно виходить з ладу, просто подивіться на Джо Байдена. Вам потрібно резервування, вам потрібно два двигуна! Жоден дорогий сучасний літак не повинен мати лише один двигун".

Нагадаємо, як писав УНІАН, згідно зі звітом Рахункової палати, станом на березень 2023 року тільки 55% винищувачів п'ятого покоління F-35 були здатні виконувати бойові завдання. При цьому цільовими показниками боєздатності F-35A визначені 90%.

У США впав F-35 - що повідомлялося

Нагадаємо, днями у штаті Південна Кароліна впав новітній винищувач F-35. Його пілот катапультувався.

Наступного дня знайшли уламки літака. Він впав біля Об'єднаної бази Чарльстон. Відомо, що це був винищувач Корпусу морської піхоти F-35B Lightning II.

Вас також можуть зацікавити новини: