Google вимикає поточні дані про дорожній рух в Ізраїлі та секторі Газа/ Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Компанія Google вимкнув поточні дані про дорожній рух в Ізраїлі та секторі Газа для своїх додатків Maps і Waze на прохання ізраїльських військових напередодні можливого наземного вторгнення в Газу, повідомляє Bloomberg.

"Як ми робили раніше під час конфліктних ситуацій і у відповідь на розвиток ситуації в регіоні, ми тимчасово вимкнули можливість перегляду реальних умов дорожнього руху та інформації про зайнятість з міркувань безпеки місцевих громад", - сказав представник Google.

Також Google видаляє дані про скупчення людей в Ізраїлі та секторі Газа в реальному часі на прохання Армії оборони Ізраїлю, за словами обізнаного джерела. Інформація про рух в реальному часі може виявити пересування ізраїльських військ.

Відео дня

Компанія вжила аналогічних дій в Україні минулого року після вторгнення Росії в країну, вимкнувши дані про рух транспортних засобів і пішоходів у реальному часі.

Хоча Карти та Waze не відображатимуть затори в реальному часі, водії, які використовують навігаційні системи, продовжуватимуть отримувати приблизний час прибуття на основі реальних умов, повідомляє Google.

ЦАХАЛ планує вторгнення в Газу

Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що майбутня наземна операція в Секторі Гази може тривати три місяці, але вона стане останньою, якщо вдасться знищити терористичне угруповання ХАМАС.

23 жовтня повідомлялося, що ЦАХАЛ повністю готовий до вторгнення у сектор Гази і чекає наказу найближчим часом.

Після цього міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант пообіцяв,  що   ЦАХАЛ  здійснить наземне вторгнення у сектор Газа. За його словами, це буде "смертельна" атака.

Вас також можуть зацікавити новини: