ЦАХАЛ готовий до операції в секторі Гази / фото ua.depositphotos.com

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що для досягнення цілей війни проти ХАМАС військові повинні якнайшвидше розпочати наземний наступ у секторі Газа.

Як повідомляє The Times of Israel, ЦАХАЛ заявляє, що війна проти ХАМАС спрямована на знищення інфраструктури терористичної групи. Кінцева мета -  ліквідація угрупування.

"Армія оборони Ізраїлю оголосила, що повністю готова до наземного наступу в секторі Газа, і вірить, що зможе досягти поставлених перед нею цілей, навіть під загрозою великих втрат і на тлі повторних атак Хезболли з півночі", - пише видання.

Відео дня

Якщо армії знадобиться зосередитися на півночі замість сектору Газа, вона впевнена, що вона може повернутись всього за кілька днів. Армія оборони Ізраїлю вже суттєво зміцнила кордон з Ліваном, але більшість сил залишається поблизу Гази перед наземним наступом.

Військові також готуються до можливості проведення рятувальних операцій під час наземного наступу. ЦАХАЛ побоюється, що подальше звільнення заручників ХАМАС може змусити політичне керівництво відкласти наземне вторгнення або навіть зупинити його на півдорозі.

"Тим не менш, військові вважають, що наземний наступ може справді тиснути на ХАМАС, щоб звільнити нових заручників. Військові очікують, що уряд найближчим часом прийме рішення щодо наземного наступу, оскільки сили, розміщені на кордоні, не можуть залишатися в стані підвищеної готовності так довго", - пише видання.

Війна Ізраїлю проти ХАМАС

Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що майбутня наземна операція в Секторі Гази може тривати три місяці, але вона стане останньою, якщо вдасться знищити терористичне угруповання ХАМАС.

Водночас, за даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена тисне на Ізраїль, закликаючи його відкласти початок наземної операції у Секторі Гази, щоб отримати більше часу на переговори про звільнення заручників. 

20 жовтня ХАМАС звільнив двох американських заручників. За словами ізраїльського чиновника, звільнення було одностороннім кроком, зробленим ХАМАС.

Вас також можуть зацікавити новини: