У США вже діють доволі жорсткі обмеження на продаж американських технологій компанії Huawei / фото REUTERS

Адміністрація Джо Байдена відкликала експортні ліцензії, які дозволяли Intel і Qualcomm постачати Huawei напівпровідники, оскільки Вашингтон вирішив посилити тиск на китайського гіганта у світі телекомунікаційного обладнання. Про це повідомляє Financial Times.

У Міністерстві торгівлі підтвердили FT, що відкликали певні ліцензії на експорт для Huawei, але не сказали, про яке саме американські компанії йде мова. 

"Ми постійно оцінюємо, як наші засоби контролю можуть найкращим чином захистити нашу національну безпеку та зовнішньополітичні інтереси, беручи до уваги середовище загроз, що постійно змінюється і технологічний ландшафт", – заявив речник відомства.

Відео дня

Знайоме з ситуацією джерело повідомило, що Міністерство торгівлі сповістило компанії, які можуть постраждати від нових обмежень, але не надало подробиць відносно рішення. 

Зауважимо, що у США вже діють доволі жорсткі обмеження на продаж американських технологій компанії Huawei, але республіканці закликали президента Джо Байдена вжити ще більш суттєвих заходів проти компанії з Китаю. 

Деякі фахівці з питань національної безпеки вважають, що за допомогою неї Пекін займається кібершпигунством по всій Землі. Втім, сама Huawei ці звинувачення заперечує. 

Huawei – останні новини 

Раніше стало відомо, що прибуток Huawei у березневому кварталі дорівнював 19,6 млрд юанів (2,7 млрд доларів), що на 564% більше, ніж у першому кварталі минулого року.

Феноменальне зростання підкреслило успіхи Huawei у боротьбі з американськими санкціями, котрі, як здавалось раніше, наносять їй колосальну шкоду. Так, у 2021-му повідомлялось, що санкції США обвалили продажі Huawei майже удвічі. 

Вас також можуть зацікавити новини: