З президентською кампанією Каньє Уеста відбувається щось дивне / kanyewest.com

Американський репер Каньє Вест, який 4 липня заявив про свій намір балотуватися в президенти США, допущений до виборів президента в штаті Оклахома. При цьому, в декількох інших штатах США крайні терміни подачі документів на участь у виборах вже минули.

Читайте такожКаньє Вест має намір вступити в боротьбу за крісло президента США

Як повідомляє Associated Press, перспективи участі епатажного музиканта у виборах залишаються неясними.

Відео дня

За інформацією представника виборчої комісії, представник Веста подав необхідні документи і заплатив збір у 35 тисяч доларів вдень 15 липня, що було крайнім терміном. Вест – один з трьох незалежних кандидатів, які сплатили збір для участі у виборах. Двоє інших – піаніст Джейд Сіммонс і підприємець Брок Пірс.

Зазначається, що Уест вже прогавив крайні терміни для реєстрації на виборах у кількох штатах. Залишається незрозумілим, чи має він намір зареєструватися на виборах в інших штатах, і чи зможе він зібрати необхідну для цього кількість підписів.

Раніше Intelligencer повідомив, що Каньє Уест припинив підготовку до виборчої кампанії на президентських виборах у США 2020 року.

Вест почав збирати свій штаб і звернувся до фахівця з виборчих кампаній Стіва Крамера, який працював з кандидатами від Демократів та Республіканців.

За його словами, у виборчу команду Веста найняли понад 180 людей, але в кінцевому підсумку всі вони були звільнені.

В офіційному Twitter Веста заяви про припинення кампанії немає. Водночас, останні публікації музиканта далекі від політики.

Нагадаємо, 4 липня Каньє Вест заявив, що буде балотуватися в президенти США у 2020 році. Надалі музикант зробив низку сміливих заяв про свою виборчу програму. Зокрема, заявив, що хоче організувати роботу Білого дому за образом королівства Ваканда з фільму "Чорна пантера".

Вибори президента США відбудуться 3 листопада. Очікується, що основними суперниками на майбутніх виборах будуть нинішній президент Дональд Трамп, і його опонент від Демократів Джозеф Байден.