Гаррі Каспаров розповів, як західним державам необхідно боротися з Володимиром Путіним / фото REUTERS

Заходу, в першу чергу, треба визнати, що є проблема, і почати розробляти стратегію протистояння президенту Росії Володимиру Путіну.

Якщо західні країни не реагуватимуть на те, що глава РФ веде війну для руйнування вільного світу, ситуація ставатиме все гіршою й гіршою, розповів колишній чемпіон світу з шахів, російський опозиціонер Гаррі Каспаров в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, агресивність і нахабство будь-якого диктатора зростає пропорційно рівню імпотенції, який показує вільний світ. 

Відео дня

Співрозмовник зазначив, що зараз російський лідер продовжує втілювати в життя свою політику й дуже впевнено себе почуває.

"Що стосується Заходу, то для того, щоб ефективно протистояти будь-якій диктатурі, треба зрозуміти, що вона несе для тебе загрозу. Я вірю в здатність західних демократій перебудовуватися, але для того, щоб знову перебудуватися, потрібна стратегія... насамперед треба визнати, що існує проблема і почати розробляти стратегію", – сказав екс-чемпіон.

Читайте такожРосійський політик назвав справжню "червону лінію" Путіна щодо УкраїниРаніше колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін говорив, що Володимир Путін побоюється президента США Джо Байдена.

Нагадаємо, навесні 2014 року Росія незаконно анексувала український Крим і почала розхитувати ситуацію на частині Донецької та Луганської областей. На Донбасі РФ підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР". На частину сходу України також вдерлися російські війська.

Влада РФ не визнає, що зважилася на вторгнення в Україну і називає війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом".

Країни Заходу відреагували на агресивні кроки Росії – покарали країну санкціями. Обмежувальні заходи проти РФ не раз продовжували та розширювали.

Вас можуть зацікавити такі новини: