Іллюстрація REUTERS

Австралійський штат Вікторія оголошує четвертий етап обмежень через коронавирус, який передбачає запровадження комендантської години.

Про це заявив прем'єр штату Вікторія Деніел Ендрюс, повідомляє The Guardian.

Читайте такожУ США найбільший у світі показник смерті від COVID-19

Відео дня

Режим лиха

Ендрюс також оголосив режим лиха у Вікторії вперше після пожеж на початку цього року.

Найбільш жорсткими є заходи в столиці штату, другому за величиною місті Австралії Мельбурні. Там введено протиепідемічні обмеження так званого четвертого рівня, які будуть діяти протягом не менше шести тижнів до 13 вересня. За словами прем'єра, якщо не вжити суворих заходів зараз, з епідемією доведеться боротися ще «місяці та місяці».

Комендантська година

Обмеження набудуть чинності з 2 серпня о 18:00. У місті буде сувора комендантська година з восьмої години вечора і до п'ятої години ранку. Ті, хто проживають в Мельбурні, залишаються без права залишати будинок більш ніж на п'ять кілометрів для покупок або занять спортом на повітрі протягом однієї години.

Водночас для тих, хто проживає за межами Мельбурна, буде діяти третій рівень обмежень.

За словами міністра, тривалість жорстких заходів у Вікторії можна буде скоротити в разі зменшення виявлених випадків коронавірусу, однак малоймовірно, що місто повернеться до третього етапу обмежень.

Весілля під забороною

У місті заборонили весільні церемонії, а на похоронах можуть бути присутніми тільки 10 осіб. Навчання в університетах з четверга знову буде дистанційним, а дитячі садочки - закриті.

Ендрюс заявив, що рішення про закриття штату можуть мати проблеми з ланцюгом поставок далеко за Вікторією, зазначивши, що держава має найбільший контейнерний порт в країні.

Згідно з даними влади Вікторії, за останню добу було зафіксовано 671 випадок інфікування коронавірусом, з них 7 випадків - летальні.

Найбільше заражень виявлено в Мельбурні. При цьому вже три тижні в цьому місті діяла відносно м'яка форма комендантської години. А з середини липня Мельбурн став першим населеним пунктом Австралії, в якому було введено загальну вимогу носіння захисних масок.

Станом на 2 серпня в цілому в Австралії виявлено 17 923 випадки захворювання коронавірусів, 10 420 осіб одужали, 208 - померли.

Хронологія подій

27 травня 2020 року США стали першою країною у світі, де від коронавірусної хвороби померли понад 100 тисяч осіб.

Станом на 29 липня 2020 року у світі коронавірус виявили у 17 мільйонів осіб. З них понад 662 000 померли, а понад 9,8 мільйона - одужали.