Коронавірусом у світі заразилися понад 36,4 мільйона осіб / фото REUTERS

У столиці Індонезії Джакарті вирішили затаврувати житлові будинки, де знаходяться хворі на коронавірус. Влада вважає, що цей захід допоможе боротися з поширенням коронавірусу.

Читайте такожГреція не посилюватиме карантин через втому від пандеміїПро це повідомляє The Jakarta Post.

На думку влади, цей захід допоможе боротися з поширенням коронавірусу.

Відео дня

З ідеєю промаркувати будинки виступили в місцевій адміністрації. На думку фахівців-епідеміологів, наклейки будуть інформувати поліцейських про стан хворих і попередять громадян, якщо вони зберуться відвідати позначені будинки.

На думку експерта з Університету Індонезії Три Юніса Міко Вахйоно, таким способом вони не прагнуть принизити хворих, а просто попереджають громадян, щоб вони «були напоготові». Однак не всі чиновники погодилися з ефективністю маркувань. Уповноважений з прав людини в Джакарті вважає, що мітки можуть привести до негативних наслідків і викликати цькування хворих.

Коронавірус у світі: статистика

  • Станом на ранок п'ятниці, 9 жовтня, у світі інфекцією, викликаною новим коронавірусом, заразилися понад 36,4 млн осіб. З них видужали 25,3 млн осіб.
  • Кількість померлих зросла до 1 060 929 осіб.
  • Країнами з найбільшим поширенням коронавірус залишаються США, Індія, Бразилія, Росія, Колумбія, Аргентина, Іспанія, Перу, а також Мексика, Франція, Південно-Африканська Республіка і Великобританія.