Лукашенко зустрівся з Путіним у Сочі / фото REUTERS

У Сочі завершилися переговори президентів РФ і Республіки Білорусь Володимира Путіна та Олександра Лукашенка.

Як повідомляє БЕЛТА, зустріч тривала понад 4 години.

«Глави держав обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин, ситуацію в регіоні, спільне реагування на виклики, що виникають», - йдеться в повідомленні.

У своїх заявах на початку переговорів лідери країн підтвердили стратегічний союзницький характер відносин Білорусі і Росії, налаштованість на активізацію торговельно-економічного співробітництва, відданість колишнім домовленостям, включаючи взаємодію в оборонній сфері. Йшлося також про поствиборну ситуацію в Білорусі та обстановку на цьому тлі як усередині країни, так і за її межами.

Читайте такожРосійський політтехнолог пояснив, для чого Путін надасть Лукашенку $1,5 мільярда кредиту

Зустріч Лукашенка з Путіним в Сочі

  • 14 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до Сочі, де у нього заплановано зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Переговори Лукашенка і Путіна відбудуться у форматі "сам на сам". Лідери країн розглянуть ряд питань, у тому числі «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

Дружба Лукашенка і Путіна на тлі протестів в Білорусі

  • Після початку масштабних протестів в серпні Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • 8 вересня Лукашенко заявив про готовність продовжити інтеграцію з Росією, зазначивши, що в разі «падіння» Білорусі наступною буде Росія.