Рембо постраждав під час російського обстрілу / фото BRFK 

Німецька вівчарка з України, яка отримала важкі ушкодження на передовій, тепер служить в угорській поліції.

Як пише AP, трирічний пес на прізвисько Рембо супроводжував українських захисників у Харківській області. Під час одного з ракетних обстрілів, в результаті якого постраждали кілька українських воїнів, осколки відірвали частину черепа собаки, пошкодивши щелепу і сильно покалічивши праве вухо.

Рембо прооперували і перевезли на захід країни, де глава угорської організації з порятунку німецьких вівчарок Віолетта Ковач забрала його в реабілітаційний центр. Собака провів вісім місяців у центрі, йому реконструювали щелепу, ампутували праве вухо та видалили кілька зубів. 

Відео дня

Наразі Рембо проходить навчання у поліцейському управлінні Будапешта, де навчається взаємодіяти з людьми на демонстраціях та в реабілітаційних установах. Його "усиновив" підполковник поліції Дьюла Деско. "Робота з ним вимагає більше терпіння і більше уваги, оскільки ми не знаємо, які психічні проблеми спричинила його травма голови, але Рембо відкритий з людьми і приймає їх, незважаючи на свої травми", - сказав він.

фото BRFK 
фото BRFK 

Тварини на війні-останні новини

У Держприкордонслужбі України раніше розповіли історію порятунку вівчарки, що потрапила під обстріл українських позицій в Донецькій області.  

Минулої весни в Миколаївській області службовий пес російських окупантів, яких розбили українські захисники, прийшов в сусіднє село. Його забрали на службу місцеві кінологи.

Нагадаємо, що восени у Києві нагородили собак, які беруть участь у війні з російськими загарбниками.

Вас також можуть зацікавити новини: