Нагірний Карабах - зірвано перемир'я: що кажуть Вірменія та Азербайджан  / REUTERS

Міноборони Вірменії та Азербайджану заявили про порушення сторонами режиму припинення вогню, який мав розпочатися сьогодні о 12:00.

Відповідні заяви у Facebook розмістили представники Міноборони Вірменії Арцрун Ованесян та речниця вірменського міністра Шушан Степанян і прес-служба Міноборони Азербайджану.

Читайте такожУ Бейруті прогримів потужний вибух, після чого почалася пожежа (відео)

Відео дня

Представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованесян написав у соцмережі, що на місто Капан упала ракета. Та невдовзі він виправив інформацію, що саме місто не постраждало, але противник завдав удару БПЛА у напрямку сіл Еріцванк і Арцванік Сюнікського району.

Реакція Азербайджану

У відповідь Азербайджан інформацію про ракету спростував, назвавши її брехнею і провокацією. Водночас країна звинуватила Єреван в обстрілі Тертерського та Агдамського районів.

«Вірменська армія намагалася атакувати у напрямку Агдара-Тертер і Фізулі-Джабраїл. Водночас низка наших населених пунктів знаходиться під артилерійським обстрілом озброєних сил Вірменії», – йдеться у повідомленні.

Вірменія у відповідь назвала заяву Азербайджану фальсифікацією і заявила, що азербайджанські військові тримають під обстрілами місто Гадрут.

Вночі на 10 жовтня глави МЗС обох країн домовилися припинити вогонь у Нагірному Карабаху з 12:00 у гуманітарних цілях: сторони повинні були обміняти військополонених, утримуваних осіб та тіла загиблих.

Вогонь у Нагірному Карабаху тривав всю ніч.

Бої в Нагірному Карабасі: що відбувається в регіоні

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, що налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.