Представники ОЗХЗ навідалися в "Шаріте" ще минулими вихідними / фото REUTERS

Організація із заборони хімічної зброї отримала зразки крові російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє німецький журнал Spiegel.

За його даними, делегація ОЗХЗ в минулі вихідні побувала в берлінській клініці "Шаріте", в якій лежить Навальний. На той момент росіянин ще був у комі.

Відео дня

Співробітники організації під час візиту отримали зразки крові та сечі опозиціонера.

Читайте такожНавальний повністю отямився після отруєння новим типом "Новачка" - ЗМІ

Отруєння Навального: що відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів з Томська до Москви. Через це повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Зараз він знаходиться в німецькій клініці. 24 серпня в Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера.
  • 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії Бундесверу виявили в організмі Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок". Таким чином, Навальний був отруєний нервово-паралітичною бойовою речовиною.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології та токсикології збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи "Новачок" у крові, сечі і на шкірі Навального, а також на пляшці, з якої він пив.
  • Європейські політики неодноразово закликали Росію розслідувати факт отруєння Навального. 4 вересня посли всіх 30 країн-членів НАТО на екстреному засіданні виступили з вимогою провести міжнародне розслідування у зв'язку з отруєнням Навального.
  • 10 вересня стало відомо, що Навальний повністю вийшов з коми. За даними ЗМІ, Навальний пам'ятає все, що передувало отруєнню, аж до того, як він втратив свідомість в літаку.