Експерт розповів про серйозну проблему з Північним флотом РФ / фото REUTERS

Поки всі говорять про перевірку Тихоокеанського флоту Росії, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко вказав на велику проблему з Північним флотом РФ. У 2016 році в результаті "забавного інциденту" був пошкоджений стаціонарний комплекс освітлення підводної обстановки МГК-608М.

Як пояснив Коваленко у своєму Telegram-каналі, даний гідроакустичний комплекс дозволяє відстежувати переміщення підводних човнів, зокрема, іноземних. Крім того, він забезпечує захист об'єктів берегової інфраструктури від диверсій і несподіваного проникнення.

"Будучи пошкодженим, він залишає серйозну прогалину для проникнення", – наголосив експерт.

Відео дня

Оглядач зазначив, що найцікавіше полягає навіть не в тому, що цей гідроакустичний комплекс був пошкоджений риболовецьким тралом. За його словами, станом на початок 2023 року він так і не був відремонтований.

"Тобто зона відповідальності Північного флоту має прогалину? Прохідний двір "наддержави" або задній прохід? Ну ось приблизно якось так. І все це – з 2016 року. А вони ще там щось говорять про кордон з НАТО на замку та іншу лабуду втирають своїм споживачам інформаційного фаст-фуду про загрози ззовні. І так, це "гойда" чи не зовсім вона?" – резюмував Коваленко.

Перевірка Тихоокеанського флоту РФ: що відомо

14 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що весь Тихоокеанський флот РФ піднято по тривозі. Там вирішили почати масштабну перевірку боєготовності флоту. При цьому в навчаннях будуть задіяні стратегічні підводні човни і далека авіавція.

Аналітики Американського Інституту вивчення війни вважають, що причиною початку таких маневрів став майбутній візит до РФ міністра оборони Китаю Лі Шанфу. Мовляв, так Кремль хоче показати Росію як рівноправного військового партнера Китаю.

Вас також можуть зацікавити новини: