Які симптоми хламідіозу / PexelsПо всьому світу жінки володіють лише 75% законних прав чоловіків / Pexels

Кожна третя жінка у світі протягом свого життя піддається насильству.

Про це на засіданні Генасамблеї високого рівня, присвяченому 25-річному ювілею IV Всесвітньої конференції щодо становища жінок, що відбулася в Пекіні в 1995 році, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Ми виконали не всі амбітні цілі Пекінської декларації", - визнав Гутерріш.

Відео дня

За його словами, "одна жінка з трьох все ще піддається яким-небудь формам насильства протягом свого життя".

"Щороку 12 мільйонів дівчат виходять заміж у віці молодше 18 років. У деяких частинах світу вбивства жінок можна порівняти з військовими діями. Так, у 2017 році в середньому 137 жінок гинули від рук членів їх власних сімей щодня", - озвучив статистику генеральний секретар ООН.

Читайте також125 співробітників гуманітарних організацій загинули в 2019 році - ООН

Також він зазначив, що жінки "досі часто виключаються з переговорів щодо досягнення миру, щодо клімату, а також з процесу прийняття рішень у різних сферах".

"По всьому світу жінки володіють лише 75% законних прав чоловіків", - додав він.

Гутерріш навів оцінки Світового банку, згідно з якими "може знадобитися 150 років для досягнення гендерної рівності з точки зору обсягу доходів протягом життя, в той час як ліквідація цього розриву принесе 172 трильйони доларів сукупному капіталу людства".

Що таке Пекінська декларація:

  • У 1995 році на IV Всесвітній конференції зі становища жінок, яка пройшла в столиці Китаю, були прийняті Пекінська декларація і Платформа дій, що стали основоположною і найбільш прогресивною програмою для просування прав жінок.
  • За основу програми взяли світ, де кожна жінка і дівчина може користуватися своїми свободами і здійснювати власний вибір, реалізовувати своє право жити вільною від насильства, відвідувати школи, брати участь у прийнятті рішень і отримувати рівну оплату за рівну працю.