Нова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня / Фото REUTERS

Вірменська сторона втратила понад 400 військовослужбовців у ході боїв в Нагірному Карабасі з кінця вересня, коли відбулося загострення конфлікту.

Про це повідомляє вірменська служба Радіо Свобода.

Зазначається, що військова влада Нагірного Карабаху опублікували імена ще 25 військовослужбовців, які загинули під час боїв проти Азербайджану. Таким чином, з урахуванням даних, оприлюднених на сьогоднішній день, з 27 вересня і до цього дня вірменська сторона повідомила вже про загибель 429 військовослужбовців.

Відео дня

Зазначається, що Азербайджан не публікує даних про свої військові втрати, мотивуючи це тим, що на цей момент це «військова таємниця».

Читайте такожАзербайджан заявив про спробу наступу Вірменії, в обстріляній Гянджі вже дев'ять загіблих (фото)

Бої в Нагірному Карабасі: що відбувається в регіоні

  • Нова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, що налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.
  • У ніч на 10 жовтня глави МЗС обох країн домовилися припинити вогонь в Нагірному Карабасі з 12:00 в гуманітарних цілях: сторони мали обміняти військовополонених, утримуваних осіб і тіла загиблих.  
  • Попри перемир'я, бойові дії тривають. Сторони звинувачують один одного у зриві перемир'я. Зокрема, в МЗС Азербайджану в неділю, 11 жовтня, повідомили про 9 загиблих і 34 поранених мирних жителів внаслідок обстрілу вірменською стороною міста Гянджа.