Двох журналістів затримали під час протестів у Білорусі / фото ТВЦ

У білоруському місті Могильов під час акції протесту, які відбуваються сьогодні по країні, були затримані двоє журналістів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожТихановська назвала Путіна " мудрим керівником"Так, співробітників "Белсату" Аліну Скрабунову та Олександра Сидаревського затримали близько 15:00. При цьому обидва журналісти були в жилетах з написом "Преса".

Відео дня

Наразі затримані перебувають у Ленінському райвідділі міліції.

Видання також зауважує, що кількість учасників акції "Марш справедливості" в Могильові зросла до тисячі осіб.

Протести в Білорусі: передісторія  

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%. 
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт. 
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.  
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників. Однак санкції ЄС проти Білорусі заблокували
  • 19 вересня відбулася чергова акція протесту під назвою Жіночий марш, під час якої затримали понад 400 її учасників.