Силовикам у Білорусі дозволять застосовувати бойову зброю / фото REUTERS

У білоруській міліції пригрозили протестувальникам застосованням бойової зброї "у разі необхідності".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Білорусі.

"Протести, які перемістилися в основному в Мінськ, стали організованими і надзвичайно радикальними. У зв'язку з цим співробітники МВС і внутрішніх військ не будуть залишати вулиці та в разі необхідності будуть використовувати спецтехніку і бойову зброю", - наголосили в МВС Білорусі.

Представник МВС Білорусі також підтвердив застосування силовиками в понеділок сигнальних пістолетів і сльозогінного газу.

Читайте такожЄС запровадить санкції проти Лукашенка: їх підтримали усі країни-члени

Нагадаємо, в понеділок, 12 жовтня, у Мінську на марші пенсіонерів біля корпусу Білоруського національно-технічного університету силовики застосували світло-шумові гранати.

Вибори і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії та підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.