Автобуси везуть "прихильників Лукашенка" до Мінська / Скріншот з відео

До Мінська зі всієї країни звозять людей на мітинг на підтримку Олександра Лукашенка.

Читайте такожБілоруський футболіст отказался віступаті за збірну при режімі Лукашенка (фото)

Як повідомляє TUT.by, на мітинги зганяють робітників, посадовців і силовиків. Деяким запропонували премії і відгули за участь в акціях, але є й ті, кому в разі відмови пригрозили звільненням.

У мережі з'явилися відео з колонами автобусів, які везуть до Мінська людей. Повідомляється, що з деяких міст навіть запустили спеціальні поїзди для учасників мітингу. Так, з Бреста до Мінська, за повідомленнями, прибуде поїзд з 19 вагонами.

Мітинг на підтримку чинного режиму має відбутися на площі Незалежності. Як повідомляє Telegram-канал Nexta Live, на площі все оточено. На дорозі чомусь стоять трактори і комбайни.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • Опозиція анонсувала на сьогодні проведення наймасштабнішого маршу свободи в історії країни. Захід в Мінську почнеться з проспекту Незалежності, учасники пройдуть центральними вулицями і площами. Марш відбудеться і в інших містах і населених пунктах країни.
  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацкьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли і проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати і гумові кулі. На сьогодні відомо про двох загиблих.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, низка країн закликала Мінськ зупинити насильство.
  • У МЗС України заявили, що офіційно оприлюднені результати виборів президента Республіки Білорусь не викликають довіри в білоруському суспільстві.