Агресор їде в Іран / Скріншот

Президент країни-агресора Володимир Путін залишає свій бункер і вирушає в Іран. Диктатор РФ, яку поки ще не оголосили спонсором тероризму, проситиме бойові дрони у тих, хто живе в цьому статусі не одне десятиліття.

Як йдеться в сюжеті FreeДом, Росія може отримати кілька сот безпілотників іранського виробництва. У Кремлі поспішно заявили, що Путін готує вояж до Тегерана.

Поки Україна нарощує атаки з повітря, Росія в небі зазнає втрат у плані дронів. Вона задіє навіть безпілотники МНС.

"Тому не дивно, що підсанкційний Путін особисто вирушає в підсанкційний Іран випрошувати дрони", - йдеться у сюжеті. Слід врахувати, що радіус дії деяких моделей - 7 тис. км. Також є зразки, які можуть працювати до 20 годин на добу, а деяким моделям посильно транспортувати навантаження до 150 кг. 

Журналісти нагадали, як у 2019-му світовому стрибку цін на нафту передували удари дронами по об'єктах Саудівської Аравії. Американська розвідка прямо звинуватила в цьому Іран. Генерал Кеннет Маккензі охарактеризував іранські безпілотники як "нову і складну загрозу".

Однак аналітики не вірять, що Іран може виробляти безпілотники в промислових масштабах. І сумніваються в тому, що їх зможуть експортувати в РФ. 

В Ірані вже встигли відхреститися і заявили, що вони не збираються передавати дрони в Росію. 

Раніше ЗМІ повідомляли, що наступного тижня президент Росії Володимир Путін має намір відвідати Тегеран. За повідомленням Кремля, в Ірані Путін проведе зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. У той же час іранські ЗМІ повідомляють, що Путін в Тегерані обговорюватиме поглиблення економічних зв'язків з Іраном.

Вас також можуть зацікавити новини: