Активні бої в Нагірному Карабасі поновилися 27 вересня / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін запросив до Москви міністрів закордонних справ Вірменії та Азербайджану для консультацій щодо врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі.

Про це йдеться в заяві Путіна на сайті Кремля.

Як уточнюється, Путін поговорив телефоном з президентом Азербайджану та прем'єром Вірменії, закликавши їх припинити бойові дії "з гуманітарних міркувань" - для обміну тілами загиблих і полоненими.

Відео дня

Читайте такожGazeta Wyborcza: В Нагірному Карабасі триває війна принципів

"Для проведення консультацій з цих питань за посередництва міністра закордонних справ Росії в Москву 9 жовтня запрошуються міністри закордонних справ Азербайджану та Вірменії", - йдеться в заяві.

Бої в Нагірному Карабасі: що відбувається в регіоні

  • Черговий ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, що налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.