Занепад імперії почався - Черник / фото УНІАН

Процес розпаду Росії вже запущений, головне - не допустити отримання нею інструменту для відновлення в майбутньому.

Таку думку висловив 24 каналу військовий експерт Петро Черник.

"На мій погляд, кінцевий занепад імперії почався. Це остання історична рефлексія", - сказав він.

Відео дня

За словами експерта, для відновлення імперського статусу РФ хоче повернути Україну в своє геополітичне лоно. Якщо це станеться - імперія отримає нове дихання, пояснює він.

Черник констатує, що сходження Московської імперії дійсно почалося з поглинання України за сумнозвісним пактом "Переяславська рада". У колишньому СРСР, зазначає експерт, технологічну імперію будували українці. Варто згадати хоча б Корольова і Глушко - відомих ракетобудівників. Більше того, всю нафтогазову промисловість підняли випускники українського Івано-Франківська. Крім того, перший алфавіт написав Феофан Прокопович.

"Повернуть Україну - імперія відновиться. Не повернуть - їм кінець. Саме тому і зважилися на "військову спецоперацію", адже всі інші інструментарії - ідеологічні, фінансові, економічні, інформаційні - закінчилися. Вони прийшли до висновку, що іншим способом зупинити природний рух України в лоно європейської цивілізації, а наше місце там, вони не можуть", - пояснив військовий експерт.

Раніше російський опозиційний журналіст Олександр Невзоров спрогнозував, що розпад РФ запустить Литва, яка колись розвалила СРСР.