Смерть 14-річної українки Альбіни Євко, тіло якої напередодні знайшли на пляжі у Великій Британії, не викликала підозр у поліції.

Як пише The Guardian, слідство отримало результати експертиз. За попередніми висновками, смерть дівчинки не була насильницькою.

14-річну Альбіну знайшли без свідомості на пляжі Доліш після того, як рідні повідомили про її зникнення. Дівчинку доставили вертольотом до лікарні, але вона померла.

Відео дня

"Після патологоанатомічного дослідження поліція Девона і Корнуолла заявил, що може підтвердити відсутність причетності третіх осіб до смерті Альбіни. Ця смерть не викликає підозр", - пише видання.

Як повідомила інспекторка Беккі Девіс, у межах розслідування поліція перевірила камери відеонагляду, телефон дівчинки, а також провели низку експертиз. Доказів насильницької смерті, чи втручання третіх осіб до цієї смерті не знайдено.

Зазначається, що Альбіна приїхала з матір’ю Інною Євко до Великобританії після повномасштабного російського вторгнення. Як зазначила інспекторка, дівчинка "дуже добре влаштувалася у Великій Британії після переїзду з України, їй подобалося жити біля моря та бути частиною нової сім’ї".

"Вона знайшла гарних друзів, як українців, так і британців, їй подобалося навчатися, і місцеві добре з нею поводилися. Ми повідомили найближчих родичів Альбіни про висновки експертизи та просимо поважати їхню конфіденційність у такий важкий час", - зазначила Девіс.

Смерть українки у Великій Британії

4 березня у Британії на пляжі в південному англійському графстві Девон знайшли непритомною 14-річну українку. Правоохоронці на гелікоптері помітили її тіло на пляжі і швидко взяли її на борт, щоб доправити в госпіталь. Втім, дитина померла в лікарні.

Поліція відмовлялася коментувати версії трагедії до проведення експертиз. Повідомлялося, що особу українки встановлено.

Вас також можуть зацікавити новини: