Тихановська звернулася до Путіна / Фото: REUTERS

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська прокоментувала візит чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка в Сочі на зустріч з російським колегою Володимиром Путіним.

Як передає Telegram-канал «Пул Первой», Тихановскьа назвала Лукашенка нелегітимним президентом і застерегла Путіна від будь-яких домовленостей із ним.

"Я хочу нагадати Володимиру Путіну: що б ви не взяли і про що б ви не домовилися під час зустрічі в Сочі – це не матиме законної сили. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенко, будуть переглянуті новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенку в довірі і підтримці на виборах. Я дуже шкодую, що ви вирішили вести діалог з узурпатором, а не з білоруським народом", – зазначила опозиціонерка.

скріншот

Зустріч Лукашенка з Путіним в Сочі

  • 14 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до Сочі, де у нього заплановано зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Переговори Лукашенка і Путіна відбудуться у форматі "сам на сам". Лідери країн розглянуть ряд питань, у тому числі «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

Дружба Лукашенка і Путіна на тлі протестів в Білорусі

  • Після початку масштабних протестів в серпні Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • 8 вересня Лукашенко заявив про готовність продовжити інтеграцію з Росією, зазначивши, що в разі «падіння» Білорусі наступною буде Росія.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів